30.12.2022

Kauppakamarin puheenjohtajuuden jättävä Juha Korhonen: Kannustan kaikkia kauppakamarimme yrityksiä mukaan vastuullisuustalkoisiin.

Kymenlaakson kauppakamarin hallituksen puheenjohtajana kolme vuotta toiminut Juha Korhonen kannustaa yrityksiä jatkamaan vastuullisten tekojen tiellä myös tulevana vuonna 2023.

Pörssiyhtiöiden toimintakertomuksissa puhutaan vastuullisuudesta, yritysten mainostavat olevansa vastuullisia toimijoita, urheiluseurat kertovat vastuullisesta seuratoiminnasta jne. Mitä vastuullisuus oikein tarkoittaa ja miten se ilmenee meille asiakkaille tai yrityskumppaneille?

Hyvä lukija, olen äärimmäisen iloinen, että vastuullisuudesta puhutaan paljon ja kerrotaan, millaisia tekoja vastuulliset toimijat tekevät. Kuluttajat haluavat tehdä kauppaa vastuullisten toimijoiden kanssa ja yritykset edellyttävät kauppakumppaneiltaan yhä korkeampaa vastuullista toimintaa.

Haluan hiukan aukaista vastuullisuuden käsitettä Kymenlaakson Osuuspankissa.  Vastuullisuus on yksi meidän perusarvoista yhdessä menestymisen ja ihmisläheisyyden lisäksi. Vastuullisuusohjelmamme rakentuu kolmen kantavan teeman varaan; ympäristö ja ilmasto, ihmiset ja yhteisö sekä hyvä hallintotapa. 10-vuotisjuhlavuonna olemme nostaneet kuukausittain esille meille tärkeitä vastuullisia tekoja alueemme hyväksi. Toteutimme kymmenen 10-vuotiaan unelmaa, tarjosimme 50 nuorelle kesätyöpaikat kymenlaaksolaisissa yhdistyksissä, etsimme ja annoimme tukea 10 vastuulliseen tekoon, joissa teemana hyvä teko ympäristölle, toimme 10 vinkkiä vastuullisempaan arkeen ja vahvistimme lasten ja nuorten taloustaitoja. Kymenlaakson kestävää menestystä olemme tukeneet tekemällä XAMK:lle merkittävän lahjoituksen uutta elintarviketekniikan insinööritutkintoa varten ja Venäjän hyökkäyssodan seurauksena tuimme Suomeen tulleita ukrainalaisia SPR:n kautta.

Halusin kertoa näistä muutamista esimerkeistä, sillä hallintomme toivoi, että meidän pitää tuoda vielä paremmin ihmisten tietoisuuteen, millaisia vastuullisuuteen liittyviä käytännön tekoja teemme maakunnassamme.

Kauppakamarissamme vastuullisuus on yksi arvoistamme. Olemme auttaneet yrityksiä kehittämään liiketoimintansa vastuullisuutta päästövähennyskoulutusten kautta. Mielestäni Eurot Kymenlaaksoon kuvastaa hyvin vastuullista toimintaa. Lähituotteita ostamalla tuemme paikallisia yrittäjiä ja tuemme työllisyyttä. Keskuskauppakamarimme kautta on tarjolla lisäksi erinomaista yritysjohdon vastuuvalmennusta ja ilmastositoumus -tietoiskuja sekä yritysten sosiaalinen vastuu -verkkokoulutuksia.

Kannustan kaikkia kauppakamarimme yrityksiä mukaan vastuullisuustalkoisiin. Teette upeita asioita vastuullisina toimijoina maakunnassamme, kertokaa ja olkaa ylpeitä teoistanne. Me kaikki haluamme varmasti kuulla niistä vähän enemmän ja iloita yhdessä.

Haluan lämpimästi kiittää kauppakamarimme jäseniä mahdollisuudesta toimia kolmena vuonna hallituksen puheenjohtajana sekä kaikkia yhteistyökumppaneitamme rakentavasta ja Kymenlaaksoa eteenpäin vievästä yhteistyöstä.

M2A3380 RGB web

Juha Korhonen
Hallituksen puheenjohtaja 31.12.2022 asti
Kymenlaakson kauppakamari

"Teette upeita asioita vastuullisina toimijoina maakunnassamme, kertokaa ja olkaa ylpeitä teoistanne. Me kaikki haluamme varmasti kuulla niistä vähän enemmän ja iloita yhdessä."

Juha Korhonen, Kymenlaakson kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja 31.12.2022 asti

Yritysten vastuullisuusteot esillä Kauppakamari-lehdessä

Kauppakamari-lehti pyysi yrityksiä kertomaan vastuullisuusteoistaan kuluneen vuoden aikana.

Vastausten kirjo oli laaja. Mukaan mahtui niin energiatehokkuustoimenpiteitä, hiilijalanjälkien laskentaa, työntekijöiden liikkumisen tukemista kuin sosiaalisen yhdenvertaisuuden tukemista ja lukemattomia muita tekoja, joista kertomiseen ei palstatila riittänyt.

Myös ensi vuonna tuomme esille yritysten erilaisia vastuullisuustekoja. Ilmoita, mitä teillä tehdään, niin kerromme ja vinkkaamme siitä lehden palstalla muillekin.

Vinkit ja haastattelupyynnöt voi lähettää: kirsi.juura@kauppakamari.fi

Tästä pääset lukemaan, mitä yritykset tekivät vuoden 2022 aikana: Kauppakamari-lehti 4/2022

mehilainen vastuulllisuusohjelma

Kuva: Mehiläinen Oy