29.3.2022

Keskuskauppakamari organisoi yritysten apua Ukrainaan

Jos yrityksenne valmistaa tai myy juuri nyt Ukrainassa tärkeitä tuotteita, kauppakamarijärjestö auttaa kuljettamaan näitä perille. Jo 13 rekkaa on toimittanut maahan suoraan tarvikkeita ja lahjoitusten määrä on kokonaisuudessaan jo yli puolitoista miljoonaa euroa. Yritysten lahjoituksilla hankitaan Ukrainan hallinnon toivomia tarvikkeita.

Ukrainan suurlähetystö lähestyi suomalaisia kauppakamareita avunpyynnöllä koskien tarvikeapua ja sen toimittamista Puolaan Ukrainan rajalle heti sodan alkaessa 24.2.Tällä hetkellä suurin pula on lääkinnällisistä tarvikkeista.

- Olemme saaneet jo nyt valtavasti erilaisia avuntarjouksia, josta olemme todella kiitollisia. Yhteensä lahjoituksia on tullut jo yli puolentoista miljoonan euron arvosta ja 13 rekkaa on toimittanut tarvikkeita perille. Jatkoa seuraa niin paljon kuin tarpeellista tavaraa ja lahjoituksia riittää, kertoo Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi.

Jos yrityksenne valmistaa tai myy juuri nyt Ukrainassa tärkeitä tuotteita, autamme kuljettamaan näitä perille. Lisäksi tarjoamme yrityksille mahdollisuuden ostaa lisää kyseisiä tuotteita yhteistyökumppaneiltamme mukaan lähetyksiin.

Nämä yhteistyökumppanit ovat sellaisia, jotka ovat jo lahjoittaneet itse ja/tai tarjoavat tukkuhintaan mahdollisuuden muillekin lahjoittaa heidän valmistamiaan tai välittämiään tuotteita. Kaikki nämä tuotteet ovat sellaisia, joita Ukrainan hallituksen mukaan juuri nyt erityisesti tarvitaan.

Koska kaikkea tarvitaan isoissa erissä, niin viitteellinen minimisumma tällaiselle ostolle on 5000 euroa. Isompi summa auttaa aina enemmän, jos auttamishalua ja -kykyä on enemmän. Halutessaan voi hankintansa täsmentää luokkaan 1. lääkinnälliset tarvikkeet (ensiapupakkaukset, kenttäsairaalan välineistö) 2. monikäyttötuotteet (mm. radiot, dronet, aggregaatit ym.) 3. retkeilyvarusteet (puolijoukkueteltat, reput ym.)

Kaikki apu on tärkeää!

Tavaran lahjoittajat ja ne, jotka haluavat rahalla ostaa lisää tarvikkeita, voivat olla suoraan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse: juho.romakkaniemi@kauppakamari.fi,  0400 505 269.

Kerro viestissä summa, millä haluat ostaa, laskutustiedot ja onko toiveita tuotekategoriasta. Yhteistyökumppaniltamme tulee lasku, ja sen maksettuanne tavara lähetetään seuraavaan mahdolliseen rekkaan. Emme siis kauppakamarina kerää rahaa, vaan saatamme auttamishaluisia yrityksiä yhteen verkostossamme.

Tehdään voitavamme. Autetaan yhdessä!

Jo 13 rekkaa on toimittanut maahan tarvikkeita ja lahjoitusten määrä on kokonaisuudessaan jo yli puolitoista miljoonaa euroa. Yritysten lahjoituksilla hankitaan Ukrainan hallinnon toivomia tarvikkeita. - Juho Romakkaniemi