if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

28.4.2023

Intialaisopiskelijat perehtyvät yrittäjyyteen ja startup-toimintaan Kouvolassa

50 opiskelijan ryhmä Intiasta saapui keväällä Xamkin Kouvolan kampukselle. Monen toiveissa siintelee opintojen ohessa työpaikka Kymenlaakson yrityksissä.


Kaakkois-Suomessa monet toimialat kärsivät osaajapulasta ja yrityksillä on haasteita kansainvälistymisessä. Alueella on myös tarve parantaa yrittäjyyden edellytyksiä elinkeinorakenteen uudistamiseksi. Taustalla vaikuttaa voimakas muuttotappio, jonka torjumiseksi tarvitaan jopa 1400 uutta asukasta vuosittain.

Näihin alueen ja yritysten tulevaisuuden tarpeisiin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk vastaa kunnianhimoisilla kansainvälistymistavoitteillaan.

Suunnitelmissa on moninkertaistaa kansainvälisten opiskelijoiden määrä ja lisätä englanninkielisten tutkintokoulutusten aloituspaikkoja. Lisäksi on tulossa uusia maksullisia täydennyskoulutuksia, ns. Diploma-koulutuksia, jotka on suunnattu kansainvälisille osaajille.

Ensimmäinen 60 opintopisteen Post-Graduate Diploma in Entrepreneurship and startups -kurssi käynnistyi Kouvolassa maaliskuun alussa. Koulutukseen on saapunut Intiasta noin 50 korkeakoulututkinnon suorittanutta opiskelijaa. Mukana on IT-alan osaajia, elintarvikealan, opetusalan, matkailualan ja liiketalouden ja humanististen alojen koulutuksen saaneita nuoria, iältään 23-42 -vuotiaita. Opinnot kestävät 10 kuukautta jonka jälkeen heillä on mahdollisuus hakea jatko-opintoihin.

Ankkapurhassa brändisuunnittelua

Huhtikuussa opiskelijat olivat kolmen päivän leirillä Nuorisokeskus Anjalassa, jossa he perehtyivät 4-5 eri suomalaisyrityksen toimintaan ja näiden brändeihin.
Haastateltavana ollut neljän nuoren naisen ryhmä oli silminnähden innoissaan opintoviikon sisällöstä. Kiitosta saivat niin oppilaitos kuin Kouvolan asukkaat ja rauhallisuus. Sen sijaan suomalaiseen ruoka vaatii vielä totuttautumista voimakkaasti maustettuihin ruokiin tottuneille opiskelijoille.

Yritysten momentum

Intialainen opiskelijaryhmä opiskelee yrittäjyyttä ja uuden liiketoiminnan kehittämistä läheisessä yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Tavoitteena on integroida opiskelijat osaksi yritys- ja työelämää samalla, kun he saavat Xamkissa moderneja liiketalouden oppeja ja mahdollisuuden jatko-opintoihin. Viisumi mahdollistaa 30 viikkotyötuntia.

Xamk ja Kymenlaakson kauppakamari tekevät tiivistä yhteistyötä ja tarjoavat keväällä verkostoitumistilaisuuksia yrittäjille ja opiskelijoille. Ensimmäinen on toukokuun alussa Kotkassa *ship Startup Festivalin yhteydessä ja toinen Kouvolassa 29.5.

Jäsenyritys! Tule tapaamaan opiskelijoita maanantaina 29.5. klo 15-17.00 Kohoaan. Ilmoittaudu täällä.

Kiinnostuitko yhteistyöstä opiskelijaryhmän kanssa?
Tervetuloa matchmaking-tilaisuuteen 29.5. Synergiakeskus Kohoaan, Kouvolaan klo 15-17:00.


Voit kysyä lisätietoja myös Xamkin koulutusassistentti Eva-Stina Tallberg-Kalliomäeltä eva-stina.tallberg-kalliomaki@xamk.fi tai 050 461 7341
Jäsenyritys! Tule tapaamaan opiskelijoita maanantaina 29.5. klo 15-17.00 Kohoaan. Ilmoittaudu täällä.

 

Mainos 2 Kauppakamarilehti